UNCSV

SCRISOARE DESCHISĂ

Doamnei Premier Viorica DĂNCILĂ,

Domnului Viceprim-Ministru, Paul STĂNESCU

Domnului Senator Lucian TRUFIN,

Domnului Ministru Eugen TEODOROVICI,

Domnului Ministru Petre DAEA,

Domnului Secretar de Stat Daniel BOTĂNOIU,

Domnului Președinte Alexandru STĂNESCU

 

Stimată Doamnă/Stimați Domni,

U.N.C.S.V. ȘI COOP RO au onoarea și bucuria de a vă transmite prezenta scrisoare de mulțumire ca semn de apreciere și respect pentru profesionalismul de care ați dat dovadă în aceste zile, dumneavoastră și instituțiile pe care le conduceți, prin colaborarea și transmiterea în teritoriu a adresei ANAF nr. 700/26.03.2018, pentru aplicarea în mod unitar a legislației cu caracter fiscal cu privire la aplicarea prevederilor art. 76 lit. a1) – lit. a6 ) din Legea nr. 566/2004  a cooperativelor agricole, modificată prin Legea nr. 164/2016.

Avem convingerea că va exista în continuare deschidere din partea Ministerului Finanțelor Publice și urmărim totodată, dezvoltarea colaborării și cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru realizarea unui cadru uniform în vederea aplicării în mod unitar și fără echivoc a facilităților fiscale acordate cooperativelor agricole și membrilor săi conform legii, începând cu data intrării în vigoare a prevederilor din legea specială care a instituit aceste facilități, respectiv începând cu data de 1 iulie 2016.

În acest sens, considerăm că este important să se continue această politică de comunicare și conlucrare, astfel încât facilitățile fiscale să poată fi aplicate în integralitatea lor de către toți contribuabilii, fără a exista sancțiuni (limitări) din partea autorităților fiscale centrale sau locale, chiar dacă aplicarea acestora va presupune transmiterea către autorități a unor declarații fiscale (rectificative) aferente perioadei 2016 – 2017.

Vă mulțumim încă odată pentru amabilitatea dumneavoastră și vă asiguram de întreaga noastră disponibilitate pentru a dezvolta un parteneriat fructuos.

 

Cu respect,

ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR,

 

Președinte U.N.C.S.V.

Nicolae SOFONE  

Președinte COOP RO

Florentin BERCU

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top