Guvernanță

Echipa managerială a U.N.C.S.V. este compusă din::

  1. Mircea Paul BĂLUȚĂ - Director Executiv al Cooperativei Agricolă Argeș Biosud și Președinte al U.N.C.S.V ;
  2. Alexandru HAITĂ – Membru Cooperativa Agricolă Tinoasa și Vicepreședinte al U.N.C.S.V.;
  3. Nicolae SOFONE - Președinte Cooperativa Agricolă Dobrogea Sud și Membru în Consiliul de Conducere;
  4. Gabriel STANCIU -  Președinte Cooperativa Agricolă Braicoop și Membru în Consiliul de Conducere;
  5. Milan KELO - Președinte Cooperativa Agricolă Fermierul Nădlăcan și Membru în Consiliul de Conducere;
  6. Florin CONSTANTIN – Președinte Onorific U.N.C.S.V.;
  7. Florentin BERCU – Director U.N.C.S.V.
  8. Claudiu SOARE - Director Adjunct Executiv UNCSV

 

Mesajul Președintelui

Stimați fermieri și parteneri,

Bine ați venit pe platforma de comunicare a cooperativelor de cultură mare din România!

Diferenţele majore dintre forţa de negociere a fermierilor şi cea a distribuitorilor de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe sau cea a traderilor au fost puse în discuţie în ultimii ani agricoli, dar puţini au fost cei care au prezentat soluţii concrete astfel încât fermierii să reuşească a-şi gestiona mai bine riscurile.

Aderarea producătorilor agricoli la o cooperativă agricolă este certitudinea asigurării profitabilității fermei agricole indiferent de dimensiune.

De aceea noi ne-am asociat în cooperative agricole (punem la comun, DOAR mintea), ne-am optimizat costurile de producție, obținem cel mai bun raport calitate-preț la momentul comercializării producției, am început să realizăm investiții în comun pentru a adăuga valoare producției primare și pentru că „Viitorul ne aparține”,  nu ne oprim aici!

Am constatat că nu reușim să ne apărăm interesele în mod individual. Am considerat că este necesar să trecem la următorul nivel, acela de a forma o uniune de ramură pe sectorul vegetal care să aibă o implicare activă în realizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea, eficientizarea și capitalizarea cooperativelor din sectorul vegetal pentru a aduce valoare adăugată produselor agricole ale fermierilor membri.

Credem în dezvoltarea constantă și durabilă, aceasta fiind o componentă principală în strategia de dezvoltare a U.N.C.S.V. și a cooperativelor membre.

În calitate de uniune de ramură la nivel național, dorim să ne poziționăm ca un instrument flexibil și util pentru cooperativele agricole din sectorul vegetal și fermierii membri. Cooperativele membre ale Uniunii noastre au, fiecare în parte, o expertiză profesională vastă pe domeniul lor de activitate și, tocmai de aceea, sunt de părere că se impune trecerea la o nouă etapă de dezvoltare.

Invităm cooperativele agricole din sectorul vegetal să ni se alăture, să creștem împreună eficiența membrilor noștri și să îndeplinim împreună dezideratul cooperativelor de succes!

Doar împreună vom reuși să construim o structură puternică, cu iniţiativă dar și un partener social autentic.

Cu respect,                   

Președinte al U.N.C.S.V.

StopFurtului final

FalsificareaProduselor Final

Comunicate

Toate comunicatele